Vers gemaakt ijs is het allerlekkerst. Dan bedoel ik niet dezelfde dag gemaakt, of misschien één dag oud; nee, als het net uit de ijsmachine komt. Zacht en zonder ijskristallen. Bij Smitten Ice Cream in San Francisco hebben ze daarom voor de echte ijs-freaks iets bedacht; je bestelt een smaak, ze schenken de vloeibare mix in de ijsmachine, voegen stikstof toe en in 60 seconden is je ijs bevroren en gaat het hop, je hoorntje in. 

Afb_ijsmachine

Vanzelfsprekend, zoals bijna overal in San Francisco, zijn alle ingrediënten organic, vers, fair trade, puur, seizoen, lokaal en alle andere goede labels die je kunt bedenken. In drie dagen kon ik drie keer langs gaan en heb ik de smaken vanille, salted caramel en ‘olive oil & lavender shortbread’ (die laatste alleen nemen als je écht heel veel van olijfolie houdt) geprobeerd. Als niemand dit concept naar Nederland brengt, ben ik denk genoodzaakt het zelf te doen. God that’s good! 

DSC_0101