Latest stories
You can read a selection of my (published) stories below. Please, don’t hesitate to contact me for more stories.
Culy ontdekt… Southern soul food in Savannah & Charleston
Hoewel in de VS veel eettradities overal hetzelfde zijn – zoals slechte koffie in diners en ketchup bij elk gerecht – hebben de verschillende staten ook hun eigen voedseleigenaardigheden.
The American way: service in restaurants
‘How are you today? My name is Karen and I’ll be taking care of you tonight. Can I start you off with some water?’ Zo begint een etentje in Amerika meestal. Of eigenlijk altijd. En dat is best prettig. Geen onderhandelingen over gratis water, of twintig minuten...
How is it made: Carolina Sourdough
What are the secrets of true food artisans in the Appalachian Mountains? We go behind the scenes to meet local bakers, restauranteurs, butchers, brewers and other passionate craftsmen to find out. This time, we visited Stick Boy Bread Company in Boone to “stick our nose” in their signature bread: Carolina Sourdough.
Laat je de (vega) kaas niet van het brood eten.
Plantaardig eten: dat betekent niks van dieren - dus ook geen boter, kaas en eieren. In Nederland nog een beetje geitenwollensokken, in Amerika super trendy onder celebrities. Bill Clinton doet het, hoewel hij soms buiten de deur snoept. Aan een reporter van CNN...
All American BBQ in North Carolina
Dit bericht over BBQ in North Carolina verscheen eerder op Culy.nl. In North Carolina, aan de oostkust van de VS, nemen ze één ding heel serieus: barbecue. Barbecue betekent hier niet een prikker met kip en satésaus, nee, het betekent varken. Meestal de schouder....
De obsessie van een vrij man
Amerika heeft een obsessie voor pistolen en geweren. Het feit dat je Wal Mart in kunt lopen, een pistool mag uitzoeken en daarna met een plastic tasje naar buiten wandelt, komt allemaal omdat dit ‘the land of the free’ is. Het is potdorie je goed recht om iemand te kunnen neerschieten. Niemand vertrouwt de regering of politie hier anyway; je staat er alleen voor. Dan kun je maar beter voorbereid zijn.
Dit is de lekkerste cheeseburger van Amerika. Echt.
Deze ultieme ‘double cheeseburger’ staat op geen enkel menu. Als je geluk hebt, vertelt iemand je dat ze om tien uur ’s avonds worden geserveerd, en dat je er op tijd bij moet zijn; ze maken er maar 24 per avond. En ja, deze burger is het wachten meer dan waard, want...
IJs om voor te smelten bij Smitten Ice Cream in San Francisco
Vers gemaakt ijs is het allerlekkerst. Dan bedoel ik niet dezelfde dag gemaakt, of misschien één dag oud; nee, als het net uit de ijsmachine komt. Bij Smitten Ice Cream in San Francisco hebben ze daarom iets bedacht; ijs gedraaid terwijl je wacht.
De krenten uit de klontjespap
Gedragscodes als ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ en ‘ik spring alleen uit de band tijdens mijn vrijgezellenfeest, want ik heb een Hawaii-slinger om’ lijken al eeuwen met onze Hollandse cultuur verweven. Deze codes zie je ook terug in het voedingspatroon....